3Dprinted Zeeuwse Paeremes

 
 

Zeeland is beroemd om haar strijd tegen het water. Immers, de zee geeft en de zee neemt. Er zijn verschillende steden en dorpen in de historie van Zeeland verzwolgen. Deze strijd tegen het water wordt afgebeeld in graveringen op het handvat van het ge3Dprinte ‘’Paeremes’’. Een traditioneel mes dat door boeren werd gedragen, nu verkrijgbaar in een moderne uitvoering.

Emergo Designs paeremes

Het Paeremes, zeeuws voor ‘’Paardenmes’’, is een handgesneden mes vol met versieringen en illustraties. Het werd door boeren gebruikt voor op het land, maar was ook een status symbool. Een mooier heft was een teken van rijkdom. Ook werden soms christelijke taferelen afgebeeld, want het mes ging op zondags mee naar kerk. Het was het mes voor dagelijks gebruik van de 19e eeuw. Later werden deze messen overbodig en daarmee is de kunst van het houtsnijden bijna verloren gegaan. Nog maar een paar mensen in Zeeland zijn bekwaam in het maken van deze prachtige stukjes historie.

Emergo Designs paeremes

Hier komt het ontwerp van Emergo Designs om de hoek: Een moderne variant op dit historische Paeremes. Doel is niet om de traditionele houtsnijders te vervangen of imiteren, maar om het ‘’Paeremes’’ aan te bieden aan een grotere groep geëndosseerden die voorheen niet in aanraking konden komen met dit stukje Zeeuwse historie.

Emergo Designs paeremes

Voor het ontwerp is gekozen voor een simpele en moderne uitstraling. De graveringen beelden een ringdijk van molens en de moderne stormvloedkeringen uit. Het thema is de Zeeuwse strijd tegen het water. Het heft is gemaakt met moderne 3Dprint technieken. Het materiaal is een bruin of wit kunststof met zijdeglans finish. Het mesblad is een vlijmscherp carbonstaal mes van de Duitse firma F.Herder uit Solingen. Het is niet roestvast en wordt daarom niet aangeraden als keukenmes.

Emergo Designs paeremes

De beschikbare kleuren zijn wit en bruin en de levertijd is binnen 5 werkdagen. 

De prijs is €85, een extra leren schede kost 25 euro. Dit is exclusief verzendkosten.

Bestel hier uw Paeremes

Wit
Bruin