Het Zeeuws Oestermes

Het handgemaakte Zeeuwse Oestermes

Ik zou u graag voor willen stellen aan "Het Zeeuws Oestermes". Dit is een handgemaakt oestermes dat in een gelimiteerde serie van 50 stuks op de markt wordt gebracht. Het is gemaakt van RWL34 roestvast staal en Padoek hout. De Zeeuwse knop heftpin is gemaakt van messing en alpaca zilver en geeft dat typische Zeeuwse tintje aan dit mes. Het mes wordt door mij met de hand gemaakt in de oesterloods van ons familiebedrijf.

Maar het mes is ook erg goed in het open steken van oesters. Het is ergonomisch ontworpen en ligt goed in de hand. Door het speciale kuiltje voor je wijsvinger biedt het mes erg veel controle waardoor de kans veel kleiner is om door te schieten. Door de scherpe vorm van het mesblad kom je veel gemakkelijker de oester binnen waardoor het openen van oesters minder kracht kost. Dit kan alleen door het taaie RWL34 staal, want andere staalsoorten zouden af breken. De functie van het oestermes is echter niet ten koste gegaan van het design. Het mes ziet er prachtig uit en heeft scherpe lijnen die geaccentueerd worden door de materiaalkeuze.

Het mes komt verpakt in een net houten opbergkistje en komt met een instructieboekje. Tevens krijg u een certificaat van de maker waarop staat welk nummer mes u hebt gekocht. Het mes is te bestellen via Made For Oysters